Cozonac delicios cu nuca

Pentru cozonacul cu nuca se moaie drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se freaca untul spuma cu doua linguri de zahar. Se cerne in covata faina.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 1 ceasca lapte
  • 2 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 1/2
  • lingurita
  • sare
  • 140 g unt proaspat
  • 2 linguri zahar
  • 20 g drojdie
  • vanilie
  • Umplutura:
  • 500 g nuci macinate
  • 350 g zahar pisat
  • un praf de sare
  • 1/2 ceasca lapte.

Mod de preparare

Pentru cozonacul cu nuca se moaie drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se freaca untul spuma cu doua linguri de zahar. Se cerne in covata faina, se face loc la mijloc si se toarna plamadeala, o ceasca de lapte, doua oua intregi si doua galbenusuri frecate cu 1/2 lingurita de sare; se framanta, adaugand si untul frecat spuma, pana face aluatul basici si se desprinde de pe mana. Coca trebuie sa fie ceva mai tare decat la cozonacul obisnuit. Se lasa sa creasca.
Umplutura: se amesteca nucile trecute prin masina cu zaharul pisat si cu un varf de lingurita de sare. Se opareste cu 1/2 ceasca de lapte clocotit si se freaca pana se face pasta potrivit de consistenta (daca este necesar, se mai adauga lapte, dar cu grija, deoarece pasta devine usor prea moale).
Aluatul crescut se desparte in doua, se intinde prima foaie pe masa presarata cu faina, deasupra se intinde jumatate din nuca, intr-un strat cat mai egal, se ruleaza si se pune in forma de tabla, unsa cu unt. Acelasi lucru se repeta cu a doua bucata de aluat. Se ung cu ou si se dau imediat la cuptor, fara sa se lase aluatul in forma sa creasca, deoarece se fac goluri intre nuca si aluat. Cozonacul se coace la foc potrivit.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca