Cozonac din aluat oparit

Cozonacul din aluat oparit este o reteta de cozonac simplu de preparat. Aveti nevoie de faina, oua, lapte, zahar, drojdie, esenta de rom si zahar vanilat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 5-6 oua
  • 1 l lapte
  • drojdie
  • 250 ml ulei
  • 250 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 fiola esenta de rom

Mod de preparare

Cozonacul din aluat oparit este o reteta de cozonac simplu de preparat. Pentru a prepara acest cozonac se mixeaza galbenusurile cu sare, apoi cu zaharul. Se ia o treime din faina si se opareste in laptela fierbinte. Dupa ce s-a racit compozitia, se adauga drojdia dizolvata in cateva lingurite de zahar. Se lasa la crescut la cald, 30 de minute, apoi se amesteca cu faina ramasa, tinuta la cald, crema de oua si aromele. Se continua apoi framantarea cca 30-40 de minute, dupa care se lasa la crescut. Dupa aceea se rup bucatele din ele si se umplu cu rahat, stafide sau nuca. Se asaza cozonaceii in forme unse cu unt, se ung deasupra cu galbenus si se presara cu susan sau mac. Se introduc la cuptor si si se lasa la copt.


Cozonacul din aluat oparit se servesc cozonacul dupa ce s-a racit.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Tiramisu

Cel mai rapid desert! Si atat de buuuun!

Desert Tiramisu
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos