Cozonac neframantat

Se cerne faina, dupa care se amesteca cu drojdia maruntita. Separat, se separa ouale: cinci dintre albusuri se pun deoparte, opt galbenusuri si restu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 1 kg faina
  • 50 gr drojdie
  • 300 gr zahar
  • 500 mI lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr unt
  • 1 praf sare
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Se cerne faina, dupa care se amesteca cu drojdia maruntita. Separat, se separa ouale: cinci dintre albusuri se pun deoparte, opt galbenusuri si restul de trei albusuri se bat bine cu sare. Se dizolva zaharul in lapte si se adauga de asemenea in lapte galbenusurile batute cu cele trei albusuri, coaja de lamaie, zaharul vanilat si se amesteca totul cu faina cu drojdia. Se bate bine totul pana devine un aluat consistent. Dupa ce aluatul a devenit omogen, se amesteca cu mana si se incorporeaza treptat untul taiat. Se lasa apoi la crescut intr-un loc cald aproximativ o ora si jumatate. Albusurile puse deoparte se bat spuma tare cu un praf de sare si cu 500 gr zahar adaugat treptat iar apoi se adauga 300 gr nuca macinata si se amesteca. Coca crescuta se intinde, se asterne peste ea nuca si se ruleaza. Se ung cu unt 2 forme, se asaza cozonacii in ele si se lasa sa creasca aproximativ jumatate de ora. Se pun cozonacii in cuptorul incalzit si se lasa aproximativ 30 minute sa se coaca, la foc mediu, fara a se deschide cuptorul in tot acest timp.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete culinare:

Prajitura cu visine Chec pufos Placinta cu mere

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...