Cozonac neframantat

Se cerne faina, dupa care se amesteca cu drojdia maruntita. Separat, se separa ouale: cinci dintre albusuri se pun deoparte, opt galbenusuri si restu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 1 kg faina
  • 50 gr drojdie
  • 300 gr zahar
  • 500 mI lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr unt
  • 1 praf sare
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Se cerne faina, dupa care se amesteca cu drojdia maruntita. Separat, se separa ouale: cinci dintre albusuri se pun deoparte, opt galbenusuri si restul de trei albusuri se bat bine cu sare. Se dizolva zaharul in lapte si se adauga de asemenea in lapte galbenusurile batute cu cele trei albusuri, coaja de lamaie, zaharul vanilat si se amesteca totul cu faina cu drojdia. Se bate bine totul pana devine un aluat consistent. Dupa ce aluatul a devenit omogen, se amesteca cu mana si se incorporeaza treptat untul taiat. Se lasa apoi la crescut intr-un loc cald aproximativ o ora si jumatate. Albusurile puse deoparte se bat spuma tare cu un praf de sare si cu 500 gr zahar adaugat treptat iar apoi se adauga 300 gr nuca macinata si se amesteca. Coca crescuta se intinde, se asterne peste ea nuca si se ruleaza. Se ung cu unt 2 forme, se asaza cozonacii in ele si se lasa sa creasca aproximativ jumatate de ora. Se pun cozonacii in cuptorul incalzit si se lasa aproximativ 30 minute sa se coaca, la foc mediu, fara a se deschide cuptorul in tot acest timp.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete culinare:

Prajitura cu visine Chec pufos Placinta cu mere

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

Andra Mihail ne împărtășește rețeta de branzoaice sărate, prăjite în baie de ulei, așa cum se fac...

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise