Cozonac neframantat

Se cerne faina, dupa care se amesteca cu drojdia maruntita. Separat, se separa ouale: cinci dintre albusuri se pun deoparte, opt galbenusuri si restu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 1 kg faina
  • 50 gr drojdie
  • 300 gr zahar
  • 500 mI lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr unt
  • 1 praf sare
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Se cerne faina, dupa care se amesteca cu drojdia maruntita. Separat, se separa ouale: cinci dintre albusuri se pun deoparte, opt galbenusuri si restul de trei albusuri se bat bine cu sare. Se dizolva zaharul in lapte si se adauga de asemenea in lapte galbenusurile batute cu cele trei albusuri, coaja de lamaie, zaharul vanilat si se amesteca totul cu faina cu drojdia. Se bate bine totul pana devine un aluat consistent. Dupa ce aluatul a devenit omogen, se amesteca cu mana si se incorporeaza treptat untul taiat. Se lasa apoi la crescut intr-un loc cald aproximativ o ora si jumatate. Albusurile puse deoparte se bat spuma tare cu un praf de sare si cu 500 gr zahar adaugat treptat iar apoi se adauga 300 gr nuca macinata si se amesteca. Coca crescuta se intinde, se asterne peste ea nuca si se ruleaza. Se ung cu unt 2 forme, se asaza cozonacii in ele si se lasa sa creasca aproximativ jumatate de ora. Se pun cozonacii in cuptorul incalzit si se lasa aproximativ 30 minute sa se coaca, la foc mediu, fara a se deschide cuptorul in tot acest timp.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete culinare:

Prajitura cu visine Chec pufos Placinta cu mere

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert - Strudele de post cu mere

Cand vreau ceva dulce, rapid si mai ales de post mereu fac strudele cu mere. Zahar brun, zahar bourbon si scortisoara si e...

Desert - Strudele de post cu mere
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca