Cozonac trandafir cu martipan

Laptele si untul se incalzesc si se dizolva inauntru drojdia. Se lasa 10 min. intr-un castron se amesteca faina cu un varf cutit sare si zaharul se ad

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 375-400 gr. faina alba
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 50 ml lapte caldut
  • 2 galbenuse
  • 75 gr. zahar
  • 75 gr. unt
  • putina sare
  • Umplutura:
  • 2 albuse
  • 150 gr. martipan
  • 200 gr. migdale tocate
  • Glazura:
  • 3 linguri zahar pudra
  • cateva picaturi de zeama de lamaie

Mod de preparare

Laptele si untul se incalzesc si se dizolva inauntru drojdia. Se lasa 10 min. intr-un castron se amesteca faina cu un varf cutit sare si zaharul se adauga compozitia de drojdie si galbenusele si se framanta din nou. Se lasa apoi la dospit, intr-un loc caldut pentru 40 min.

pentru umplutura amestecam cu robotul albusele, martipanul si migdalele tocate, se intinde aluatul pe masa putin infainata, deasupra punem umplutura si rulam. Se taie ruloul in 12-14 bucati egale care se pun in forma de tort sau in alta tava rotunda (26cm) cu taietura in sus. Se dau la cuptor pentru 45-50min. Cand am scos trandafirul din cuptor il ungem cu 2 linguri gem de caise incalzit si lasam sa se raceasca.Dupa aceea se amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie si glazuram cozonacul.
Se serveste taiat felii ca la tort.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...