Cozonac usor si bun

Laptele se fierbe cu 75 gr zahar. cand e caldut se amesteca: 3 linguri lapte cu 3 linguri faina si drojdia, se lasa la crescut. Galbenusele se freaca

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 550 gr faina
  • 4 galbenuse
  • 250 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 100 gr unt
  • 40 gr drojdie
  • arome (rom ? natural sau esenta
  • lamaie ? coaja rasa sau esenta
  • vanilie ? naturala/baton sau esenta)

Mod de preparare

Laptele se fierbe cu 75 gr zahar. cand e caldut se amesteca: 3 linguri lapte cu 3 linguri faina si drojdia, se lasa la crescut. Galbenusele se freaca spuma cu restul de zahar, apoi se toarna in fir uleiul, se adauga untul foarte moale, apoi amestecul cu drojdia si faina in alternanta cu laptele in care au fost puse aromele. se amesteca cu mixerul de mana cateva minute, apoi se mai framanta cu mana maximum 15min pana se dezlipeste de pe vas (daca este nevoie dezlipiti aluatul cu o spatula si turnati cateva picaturi de ulei pe marginea vasului si continuati) coca devine ca o minge elastica pe care daca o apesi cu degetul revine usor. Se lasa la crescut la cald, uns cu ulei si acoperit aprox 1 ora. Se unge masa cu unt moale si se intinde aluatul, se poate pune umplutura dupa dorinta si se ruleaza. Se pot unge cu ou. Se pun in tava unsa cu unt si se lasa la crescut 15 min. Se coc aurii aprox 35min, depinde de cuptor.
Din acest aluat se pot face cozonaci trandafir, pasca, cozonac umplut, mucenici moldovenesti sau gogosi prajite in ulei

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chifle cu lapte batut si rosii uscate

Chifle cu lapte batut si rosii uscate
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca