Cozonac usor si bun

Laptele se fierbe cu 75 gr zahar. cand e caldut se amesteca: 3 linguri lapte cu 3 linguri faina si drojdia, se lasa la crescut. Galbenusele se freaca

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 550 gr faina
  • 4 galbenuse
  • 250 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 100 gr unt
  • 40 gr drojdie
  • arome (rom ? natural sau esenta
  • lamaie ? coaja rasa sau esenta
  • vanilie ? naturala/baton sau esenta)

Mod de preparare

Laptele se fierbe cu 75 gr zahar. cand e caldut se amesteca: 3 linguri lapte cu 3 linguri faina si drojdia, se lasa la crescut. Galbenusele se freaca spuma cu restul de zahar, apoi se toarna in fir uleiul, se adauga untul foarte moale, apoi amestecul cu drojdia si faina in alternanta cu laptele in care au fost puse aromele. se amesteca cu mixerul de mana cateva minute, apoi se mai framanta cu mana maximum 15min pana se dezlipeste de pe vas (daca este nevoie dezlipiti aluatul cu o spatula si turnati cateva picaturi de ulei pe marginea vasului si continuati) coca devine ca o minge elastica pe care daca o apesi cu degetul revine usor. Se lasa la crescut la cald, uns cu ulei si acoperit aprox 1 ora. Se unge masa cu unt moale si se intinde aluatul, se poate pune umplutura dupa dorinta si se ruleaza. Se pot unge cu ou. Se pun in tava unsa cu unt si se lasa la crescut 15 min. Se coc aurii aprox 35min, depinde de cuptor.
Din acest aluat se pot face cozonaci trandafir, pasca, cozonac umplut, mucenici moldovenesti sau gogosi prajite in ulei

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...