Cozonaci argeseni

Aluatul: se fierb 100 ml de lapte cu zaharul. Separat se bat ouale cu sarea. Intr-un vas se sfarama drojdia, peste care se adauga laptele fiert cu zah

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 250 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 300 g zahar
  • 50 g drojdie
  • un varf de sare
  • 100 g zahar
  • 100 g miez de nuca
  • o lingurita cacao
  • stafide
  • rahat
  • esente
  • coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Aluatul: se fierb 100 ml de lapte cu zaharul. Separat se bat ouale cu sarea. Intr-un vas se sfarama drojdia, peste care se adauga laptele fiert cu zaharul, iar ingredientele se amesteca, pana se omogenizeaza, cu 3 linguri cu faina. Maiaua astfel obtinuta se lasa la crescut. Faina ramasa se amesteca cu 150 ml de lapte si se completeaza cu ouale batute, uleiul si esente. Se adauga maiaua crescuta, se bate bine pana se dezlipeste aluatul de pe maini si se lasa la crescut, la cald.

Umplutura: miezul de nuca se amesteca bine cu zaharul, cacaoa, stafidele, rahatul, esentele si coaja de lamaie.

Aluatul este umplut cu aceasta compozitie si se asaza in tavile unse cu ulei. Inainte de a se baga la cuptor, cozonacii necopti se mai lasa la crescut si se ung cu galbenus de ou. Se baga la cuptorul bine incins si se lasa la copt 25 de minute. Dupa ce s-au copt, cozonacii se ung cu un sirop facut din apa cu zahar.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii