Cozonaci moldovenesti

Drojdia se amesteca cu 3-4 linguri de lapte caldut, se adauga 2-3 linguri faina si 1 lingurita zahar. Se lasa apoi drojdia la crescut. Intr-un alt ca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 14 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • 300 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala
  • 1 paharel ulei
  • 50 gr drojdie
  • 2 linguri rom
  • 1 lingurita sare
  • 1 I lapte
  • 1 jumatate baton vanilie

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu 3-4 linguri de lapte caldut, se adauga 2-3 linguri faina si 1 lingurita zahar. Se lasa apoi drojdia la crescut. Intr-un alt castron se pune un pahar cu faina si se pun la oparit 2 pahare cu lapte clocoti.t Se bate bine si se lasa apoi la racit. Dupa ce drojdia a crescut, se amesteca impreuna cu faina oparita, se bate totul bine si se pune din nou la crescut. Separat, se separa galbenusurile de albusuri si se amesteca galbenusurile cu 150 gr zahar si 1 praf de sare. Se toarna apoi toate intr-un castron mare, se adauga zaharul vanilat, romul, coaja de portocala, uleiul si jumatate din unt topit, dupa care incep sa se framante, adaugand putin lapte fiert cu vanilie si 150 gr zahar in prealabil. Se framanta totul bine timp de o ora. Dupa o ora de framantat se pune vasul cu aluat la un Ioc cald, acoperit cu un servet curat si se lasa sa creasca. Dupa ce a crescut, se ia cate o bucata din aluat, se presara cu nuca sau stafide si se ruleaza. S epune apoi in tava si se lasa sa creasca pana la nivelul tavii. Se ung apoi cozonacii cu ou batut si se lasa la copt in cuptorul incalzit, timp de 15 minute la foc mediu, iar apoi inca 30 de minute la foc mare.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete de dulciuri:

Papanasi fierti

Chec pufos

Tiramisu

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din dovlecei, vinete si cas

Aveam dovlecei, aveam vinete si am zis sa prepar ceva mai altfel. Au iesit tare bune!

Rulouri din dovlecei, vinete si cas
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii