Pasca cu branza de vaci

Se intinde o foaie mai groasa din aluatul de cozonac, si se pune in jurul lui un colacel mai mic, impletit din acelasi fel de aluat. Separat se amest

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr branza de vaci
  • 4 oua
  • 3-4 linguri smantana
  • 1 lingura plina cu faina
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • 6-7 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr stafide
  • coaja de lamaie
  • aluat de cozonac din 1 kg faina

Mod de preparare

Se intinde o foaie mai groasa din aluatul de cozonac, si se pune in jurul lui un colacel mai mic, impletit din acelasi fel de aluat. Separat se amesteca branza, data prin sita, cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie, pesmetul, faina, smantana, stafidele, sarea si ouale batute spuma. Se pune amestecul de branza in mijlocul aluatului, se unge cu ou iar deasupra se presara cu stafide. Se introduce tava la cuptor, la foc mic.


Pasca se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete:

Papanasi fierti

Placinta cu mere

Prajitura cu dovleac

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec marmorat

Sau chec zebra, oricum ar fi, este pufos si delicios!

Desert chec marmorat
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise