Pasca cu branza de vaci

Se intinde o foaie mai groasa din aluatul de cozonac, si se pune in jurul lui un colacel mai mic, impletit din acelasi fel de aluat. Separat se amest

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr branza de vaci
  • 4 oua
  • 3-4 linguri smantana
  • 1 lingura plina cu faina
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • 6-7 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr stafide
  • coaja de lamaie
  • aluat de cozonac din 1 kg faina

Mod de preparare

Se intinde o foaie mai groasa din aluatul de cozonac, si se pune in jurul lui un colacel mai mic, impletit din acelasi fel de aluat. Separat se amesteca branza, data prin sita, cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie, pesmetul, faina, smantana, stafidele, sarea si ouale batute spuma. Se pune amestecul de branza in mijlocul aluatului, se unge cu ou iar deasupra se presara cu stafide. Se introduce tava la cuptor, la foc mic.


Pasca se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete:

Papanasi fierti

Placinta cu mere

Prajitura cu dovleac

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de varza cu fasole

Supa de varza cu fasole
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca