Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce este o reteta usoara, care se prepara in special in perioada Pastelui. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de faina, lapte, zahar, unt, drojdie, unt, branza de vaci, smantana si oua.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 70 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 30 gr drojdie
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocala
  • 2 oua
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri faina
  • 4-5 oua
  • sare
  • 250 gr zahar
  • 250 gr stafide
  • 2-3 pliculete zahar vanilat
  • coaja de portocala
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Pasca cu branza dulce este o reteta usoara, care se prepara in special in perioada Pastelui. Pentru aceasta pasca cu branza se amesteca faina cu maiaua formata din drojdie, lapte si putin zahar. Se amesteca bine, apoi se adauga ouale, cojile de portocala si lamaie si untul. Se lasa la crescut. Intre timp se amesteca branza cu smantana, zaharul, sarea, faina, coaja de portocala si lamaie, ouale si sarea. Se adauga la sfarsit stafidele. Se intind din aluat 2 foi. Prima foaie se asaza intr-o tava rotunda, unsa cu unt. Se toarna compozitia de branza si se acopera cu o a doua foaie. Se introduce in cuptor tava si se lasa la copt.


Pasca cu branza dulce se lasa pasca la racit, apoi se serveste pudrata cu zahar.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...