Pasca cu smantana I

Din aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo ½ cm grosime si de marime tavii in care se coace pasca. Se unge tava cu unt si se aseaza foaia de

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 400 g aluat de cozonac
  • Unt pentru uns tava
  • Umplutura:
  • 750 g smantana
  • 2 linguri de faina
  • 5 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • Vanilie
  • Coaja de lamiae
  • Un pumn de stafide
  • Un pic de sare

Mod de preparare

Din aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo ½ cm grosime si de marime tavii in care se coace pasca. Se unge tava cu unt si se aseaza foaia de aluat.

Din alte doua bucati de aluat se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, se impletesc si se aseaza de jur imprejurul tavii, lipite de marginea acesteia, apasand capetele ca sa se uneasca intre ele.

Se lasa sa creasca. Dinainte se pregateste umplutura din galbenusurile frecate cu zaharul si ½ lingurita de sare. Se adauga faina, smantana, vanilia sau zaharul vanilat, coja rasa de lamiae si la urma albusurile battue spuma.

Se toarna in forma, avand grija sa nu treaca peste marginile de aluat. Se unge marginea cu ou, se presara stafide si se da la cuptor, la foc potrivit. Cand este gata, se scoate din forma, dupa ce s-a racit.
Pofta buna!

Reteta Pasca cu smantana I a fost propusa de gecuza pe forum culinar.ro

Alte retete de pasca gasiti aici:

Pasca poloneza,

Pasca fara aluat,

Pasca cu ciocolata

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...