Pasca in doua culori, gust parfumat, la ceas de sarbatoare!

Pasca in doua culori, cu aluat cu cacao si crema fina si vanilata de branza este un deliciu. Blatul de ciocolata nu este prea gros, asa ca este perfecta pentru masa de Pasti.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ALUAT DE CACAO:
  • 100 gr unt la t camerei;
  • un pahar de zahar pudra (eu.... pun doar o jumatate);
  • zahar vanilat cat si cum vreti;
  • 2 linguri pline cacao;
  • 1 pahar cu faina;
  • 1 ou;
  • 2 pahare cu lapte;
  • un plic de praf de copt (sau cum e in cazul meu ca aici asa se gaseste
  • 2 lingurite);
  • 1/4 lingurita sare;
  •  
  • UMPLUTURA DE BRANZA:
  • 500 gr branza(cine dispune poate puna mai multa un pic
  • aici e cam dupa gusturi si cam cat de inalta vrei s-o faci); 100 gr unt; 1 pahar zahar pudra; un praf de sare; 4 galbenusuri; o lamaie; 2 linguri de faina; zahar vanilat (optional
  • cu cat mai mult cu atat mai bun)

Mod de preparare

1. Se pune untul intr-un castron si zaharul si se mixeaza bine, pana se face o crema

2. se adauga si oul si se mai mixeaza putin

3. se adauga si faina , cacaoa, zaharul vanilat, laptele si se mixeaza bine pana se obtine un aluat ca de chec.

4. cuptor preincalzit la 180grade

5. 3/4 din aceasta compozitie se toarna in vasul tapetat bine cu unt si pudrat cu faina,vasul in care alegeti sa coaceti pasca

6. se da la cuptor pana se intareste, mie mi-a luat cam 10 min

7. se bat albusurile de la cele 4 oua si se dau deoparte

8. intr-un castron se amesteca branza , galbenusurile, sarea, zah vanilat , coaja de lamaie rasa si zaharul

9. se amesteca albusurile usor, de sus in jos,in crema de branza veti obtine o compozitie aerata, parfumata din cale-afara

10. in acest timp compozitia de cacao este gata.Fara sa va grabiti ...nivelati usor compozitia de branza peste blatul de cacao gata copt.

11. turnati apoi si cealalta compozitie de cacao (1/4) peste amstecul de branza si bagati la cuptor pt 40-45 min in functie de cuptor...la aceeasi temperatura 180 pe grataru din mijloc al cuptorului.

12. dupa 15-20 min puteti reduce la 170. vedeti aici timpul e greu de aproximat...oricum nu scapati mai mult la coacere pt ca se va inrosi la mijloc ...si nu mai are acelasi aspect. dak dupa 45 min bagati o scobitoare sau betisor de frigarui, si mai iese asa doar un pic de compozitie , asta nu inseamna ca nu e copt. cand se va raci se va inchega de minune, asta e regula la branza.

Lasati pasca sa se raceasca bine dupa care o puteti servi.


Pofta buna! Speram sa va placa! Reteta Pasca in doua culori, gust parfumat, la ceas de sarbatoare! propusa de nico-vya pe forum culinar.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din dovlecei, vinete si cas

Aveam dovlecei, aveam vinete si am zis sa prepar ceva mai altfel. Au iesit tare bune!

Rulouri din dovlecei, vinete si cas
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii