Prajitura Mignon cu ciocolata

Din 450 g ciocolata menaj, 80 g + 80 g unt taiat felii se pun intr-un vas la topit, dupa recomandarile de la reteta Martipan cu miere. Se raceste.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 80 g ciocolata menaj
  • 80 g unt
  • 3 albusuri
  • 80 g zahar brun
  • Un praf de sare
  • 3 galbenusuri
  • 60 g faina
  • Pentru crema:
  • 12o g ciocolata
  • 4o g frisca
  • Pentru glazura:
  • 250 g ciocolata
  • 120 g unt

Mod de preparare

Din 450 g ciocolata menaj, 80 g + 80 g unt taiat felii se pun intr-un vas la topit, dupa recomandarile de la reteta Martipan cu miere.

Se raceste.

Se aprinde cuptorul la 150°C. Apoi se bat albusurile, se adauga zaharul brun, praful de sare si se continua pana devine spuma tare. Se adauga galbenusurile si se amesteca cu grija cu albusurile, sa adauga apoi ciocolata topita cu unt (atentie, sa nu fie calda), faina cernuta prin strecuratoarea de ceai si compozitia se omogenizeaza prin amestecare si se toarna in tava pregatita, se niveleaza si se da la cuptor pentru cca 20 minute pana cand marginile incep sa se intareasca.

Nu se deschide usa cuptorului 10 minute.

Cand blatul este gata, se scoate din cuptor, se raceste. Intre timp se topeste ciocolata (120 g) fara unt, pe foc mic, amestecand mereu, pentru ca ciocolata fara unt se usuca repede si devine mai consistenta. Se bate frisca (40 ml), se toarna peste ciocolata calduta, se amesteca cu o lingura de lemn sa devina spuma, se pune pentru cateva minute la congelator ca sa se intareasca.

Blatul racit se taie in doua cu un cutit zimtat, se asaza pe o tava, se curata arsura de faina si unt de pe blat. Frisca cu ciocolata intarita se unge pe un blat, se asaza al doilea blat peste crema de frisca, crema care iese de sub blat se netezeste pe marginile prajiturii. Prajitura se pune la frigider pentru cateva ore. Cand se scoate din frigider se fasoneaza marginile si se taie in cuburi de 4 x 4 cm, iar restul de ciocolata (250g) se topeste cu untul (120 g) si in sosul obtinut si racit se inmoaie fiecare cub de prajitura si se asaza pe o farfurie de sticla sau portelan, se pune la frigider pentru cateva ore pana se intareste glazura. Cuburile de prajituri lipite se desfac cu un varf de cutit se curata de ciocolata scursa si se asaza pe farfuria de desert.
Alte prajituri recomandate

Prajitura lamaie

Prajitura nuci

Prajituri cu mere

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu ciocolata, banane si capsuni

Tortul a fost facut cadou si din pacate nu am poza cu sectiunea, dar promit ca o sa mai fac si atunci am sa revin cu poze. A...

Tort cu ciocolata, banane si capsuni
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise