Aceasta reteta de cozonac cu nuca este o reusita sigura. Nu veti da gres cu cozonacul pentru Paste cu atat mai mult cu cat va fi laudat de toata lumea.
Prepararea aluatului:
Se scoate untul la temperatura camerei.
Se fierbe laptele, dupa care se adauga zaharul si esentele si se lasa la racorit.
Intre timp, pregatim maiaua formata din drojdie, 2 linguri de lapte si putina faina si lasam la dospit. Separam galbenusurile si le mixam cu zaharul.
Restul de faina o adaugam intr-un vas destul de incapator peste care adaugam laptele si maiaua plus putina sare.
Framantam foarte bine, cu forta si destula rabdare, chiar si putina dragoste timp de o ora. Sa nu uitam si de untul care trebuie incorporat treptat la framantare. Lasam aluatul la crescut langa o sursa de caldura timp de ora.
Prepararea umpluturii:
Macinam nuca si adaugam cele 2 linguri de cacao si aromele. Albusurile se mixeaza cu zaharul foarte bine, dupa care se incorporeaza usor celelalte ingrediente.
Asamblare si coacere:
Pregatim tava cu hartie de copt unsa cu putin unt. Aluatul il impartim in 2 parti egale si il intindem cu sucitorul dupa care punem umplutura si daca dorim ii si impletim. Asezam cozonacelul in tava si il lasam la cresut inca o ora, dupa care il ungem cu ou si il introducem la cuptor preincalzit si il lasam o ora.
Dupa coacere:
Se scoate cozonacul si se aseaza pe o tava, il ungem cu miere de albine si presaram nuca de cocos.
Nu exista comparatie intre finetea acestui cozonac si efortul depus la preparare.
Sursa acestei retete este: http://www.culinar.ro/retete/dulciuri/cozonac/cozonac-cu-nuca/53/2/26329/
Dorinta de a testa produse Philips:
Peste cateva luni ne vom muta in casa noua si mi-ar placea sa am asemenea produse din gama Philips cu care sa prepar diferite retete de pe site-ul http://www.culinar.ro/. Preparatele pregatite cu un storcator de fructe Philips sau cu un mixer vertical Philips ar fi o incantare mine si sotul meu.
Cozonacul cu nuca se serveste cald sau rece, la orice ocazie sau de ce nu, pofta.