Bavareza

Se inmoaie gelatina in apa rece. Alunele se rumenesc intr-o tava, care se lasa la cuptor cateva minute. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adaug

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 20 g gelatina
  • o cana de lapte
  • 5 linguri de cacao
  • o jumatate de cana de zahar
  • 250 g frisca
  • o lingurita de esenta de vanilie
  • 200 g alune

Mod de preparare

Se inmoaie gelatina in apa rece. Alunele se rumenesc intr-o tava, care se lasa la cuptor cateva minute. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga laptele. Se pun intr-un vas la bain-marie, amestecand continuu. Se adauga cacaua si alunele si se mai lasa pe foc pana cand crema incepe sa se ingroase. Se lasa la racit si se adauga esenta de vanilie. Se amesteca apoi cu frisca si se rastoarna in formele speciale. Acestea se Iasa Ia frigider cateva ore. Inainte de servire, se cufunda formele in apa fierbinte si se rastoarna continutul pe un platou. Se orneaza cu frisca batuta si cu alune.
Alte dulciuri retete recomandate

Tarta cu fructe

Galusti cu prune

Papanasi fierti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii