Bavareza cu ceai verde

Prajitura bavareza poate fi aromata in cele mai diferite moduri: de la ciocolata si menta la capsune si frisca pana la varianta cu ceai verde pe care

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 ml lapte de soia
  • 20 g fructoza sau 30 g zahar
  • 5 g gelatina vegetala
  • sare
  • 1 lingura rasa pudra de ceai verde
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingura apa
  • sirop - optional:
  • jumatate lingurita ceai verde
  • 15 g fructoza sau 20 g zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 50ml apa

Mod de preparare

Prajitura bavareza poate fi aromata in cele mai diferite moduri: de la ciocolata si menta la capsune si frisca pana la varianta cu ceai verde pe care o propun mai jos. Incepem prepararea bavarezei prin amesecul laptelui, fructozei si gelatinei intr-o craticioara. Mai punem un varf de sare si lasam pe foc potrivit, amestecand continuu. Cand aproape sa dea in clocot se da putin deoparte; se dizolva amidonul in apa si se adauga peste amestecul de lapte. Se readuce pe foc, dar mic si se tine cam 2-3 min., amestecand continuu. Se inchide focul, se iau cateva linguri din acest amestec si se dizolva in el praful de ceai verde; se toarna peste restul ramas in craticioara si se omogenizeaza. Se trece prin sita, se toarna in forme. Dupa ce s-a racit se da la frigider ptentru 1-2 ore pana se intareste.

Sirop:

Toate in afara de apa se amesteca bine. Se toarna si apa treptat, amestecand. Se pune pe foc mic-potrivit si se tine pana se leaga. Se lasa sa se raceasca.


Se decoreaza cu siropul obtinut, dupa ce s-a rasturnat pe farfurioara pe care va fi servita. Reteta Bavareza cu ceai verde a fost propusa de CristinaK. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa