Prajitura bavareza poate fi aromata in cele mai diferite moduri: de la ciocolata si menta la capsune si frisca pana la varianta cu ceai verde pe care
Prajitura bavareza poate fi aromata in cele mai diferite moduri: de la ciocolata si menta la capsune si frisca pana la varianta cu ceai verde pe care o propun mai jos. Incepem prepararea bavarezei prin amesecul laptelui, fructozei si gelatinei intr-o craticioara. Mai punem un varf de sare si lasam pe foc potrivit, amestecand continuu. Cand aproape sa dea in clocot se da putin deoparte; se dizolva amidonul in apa si se adauga peste amestecul de lapte. Se readuce pe foc, dar mic si se tine cam 2-3 min., amestecand continuu. Se inchide focul, se iau cateva linguri din acest amestec si se dizolva in el praful de ceai verde; se toarna peste restul ramas in craticioara si se omogenizeaza. Se trece prin sita, se toarna in forme. Dupa ce s-a racit se da la frigider ptentru 1-2 ore pana se intareste.
Sirop:
Toate in afara de apa se amesteca bine. Se toarna si apa treptat, amestecand. Se pune pe foc mic-potrivit si se tine pana se leaga. Se lasa sa se raceasca.
Se decoreaza cu siropul obtinut, dupa ce s-a rasturnat pe farfurioara pe care va fi servita. Reteta Bavareza cu ceai verde a fost propusa de CristinaK. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa