Crema braziliana

Se pune la fiert 3/4 de litru de lapte cu o jumatate baton de vanilie si 4 linguri de zahar. Cum a dat in clocot se da deoparte si se adauga 2 linguri

Timp pregatire
145 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3/4 de litru de lapte
  • o jumatate baton de vanilie
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de cafea concentrata
  • 150 gr. de ciocolata
  • 6 oua

Mod de preparare

Se pune la fiert 3/4 de litru de lapte cu o jumatate baton de vanilie si 4 linguri de zahar. Cum a dat in clocot se da deoparte si se adauga 2 linguri de cafea concentrata. Intre timp se topeste intr-o cratita mica 150 gr. de ciocolata cu o lingura de apa. Cand s-a facut ca o crema se amesteca cu incetul cu laptele si cafeaua. Deoparte se bat nu prea tare 6 oua intregi (sau 4 oua intregi si 3 galbenusuri) si se amesteca cu compozitia de mai sus. Se imbraca o forma de zahar ars, se acopera forma si se lasa intr-un vas cu apa clocotita. Se ca la cuptor, se tina sa fiarba la foc mic 50-60 minute. Se incearca cu un pai daca e gata, si anume cand paiul iese curat, se poate da crema deoparte. Se lasa sa se raceasca in vasul cu apa, iar cand e rece, se desprinde crema de pe marginea de sus cu un cutit si se rastoarna pe farfurie.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...