Crema cu nuci

Se pune laptele sa fiarba impreuna cu nucile macinate pana cand laptele scade de tot. Atunci se adauga zaharul si se continua fierberea cateva minute.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 100 gr nuci macinate
  • 250 gr zahar tos
  • 200 gr unt
  • 1 lingura de rom

Mod de preparare

Se pune laptele sa fiarba impreuna cu nucile macinate pana cand laptele scade de tot. Atunci se adauga zaharul si se continua fierberea cateva minute. Se ia vasul de pe foc si se lasa crema sa se raceasca. Se freaca untul spuma, se parfumeaza cu o lingura de rom si se amesteca incet cu crema de nuci dupa care se lasa sa se raceasca.
Se foloseste pentru umplerea cozonacilor si a torturilor preparate din piscoturi si biscuiti.

Alte retete:

Spuma de capsuni

Gogosi

Glazura pentru torturi si prajituri

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...