Crema de alune

Se pun ouale intr-un castron asezat la bain-marie si se bat bine cu zaharul pina se obtine o crema. Se ia vasul de la foc si se lasa pana cand se rac

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 125 g zahar pudra
  • 150 gr. unt
  • 2-3 linguri alune

Mod de preparare

Se pun ouale intr-un castron asezat la bain-marie si se bat bine cu zaharul pina se obtine o crema. Se ia vasul de la foc si se lasa pana cand se raceste crema. Se adauga untul taiat felioare subtiri si se freca bine ca sa se obtina o pasta spumoasa. Se adauga alunele pisate si se amesteca.


Se pune la gheata, in cupe, si se serveste rece. Se poate folosi si ca umplutura la diverse torturi.

Alte retete recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa