Crema de cacao

Se freaca untul, tinut la temperatura camerei, pana cand ajunge o crema spumoasa, apoi se pune zaharul si se continua operatia pana cand cristalele de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 3 linguri de faina
  • 1/2 l lapte dulce
  • 2 linguri de cacao
  • vanilie

Mod de preparare

Se freaca untul, tinut la temperatura camerei, pana cand ajunge o crema spumoasa, apoi se pune zaharul si se continua operatia pana cand cristalele de zahar se dizolva complet. Se adauga cacaua cernuta proaspat si se amesteca pana la omogenizare. Se incalzeste laptele pe foc, se amesteca cu faina pusa iti ploaie, se ingroasa pe foc si se parfumeaza cu vanilie. Se lucreaza la foc mic, amestecand fara intrerupere, ca sa nu se prinda de cratita. Se raceste putin, apoi se amesteca incet cu crema de unt. Dupa ce s-a racit complet, se foloseste pentru a umple prajituri si torturi.
Se poate servi in cupe de inghetata impreuna cu frisca ori cafea.

Alte retete recomandate:

Tiramisu

Galuste de prune

Dulceata de gutui

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...