Crema de cacao

Se freaca untul, tinut la temperatura camerei, pana cand ajunge o crema spumoasa, apoi se pune zaharul si se continua operatia pana cand cristalele de

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 3 linguri de faina
  • 500 ml lapte dulce
  • 2 linguri de cacao
  • vanilie

Mod de preparare

Se freaca untul, tinut la temperatura camerei, pana cand ajunge o crema spumoasa, apoi se pune zaharul si se continua operatia pana cand cristalele de zahar se dizolva complet. Se adauga cacaua cernuta proaspat si se amesteca pana la omogenizare. Se incalzeste laptele pe foc, se amesteca cu faina pusa iti ploaie, se ingroasa pe foc si se parfumeaza cu vanilie. Se lucreaza la foc mic, amestecand fara intrerupere, ca sa nu se prinda de cratita. Se raceste putin, apoi se amesteca incet cu crema de unt.
Dupa ce s-a racit complet, se foloseste pentru a umple prajituri si torturi.

Alte retete simple:

Glazura pentru torturi si prajituri

Spuma de capsuni

Crema de iaurt

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!