Crema de ciocolata

Se topeste ciocolata intr-un ibric, in bain-marie. Deasupra unui vas cu apa calda se bat ouale cu zaharul si vanilia, pana ce se obtine o crema groas

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr unt
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 2-3 linguri rom
  • vanilie

Mod de preparare

Se topeste ciocolata intr-un ibric, in bain-marie. Deasupra unui vas cu apa calda se bat ouale cu zaharul si vanilia, pana ce se obtine o crema groasa. Se lasa crema la racit. Se freaca spuma untul taiat bucatele. Crema de oua, rece, se inglobeaza, cate putin in tuntul frecat spuma. La sfarsit se pune in crema ciocolata topita si racita si romul. Se amesteca bine pentru a se omogeniza crema.

Dupa ce s-a lasat la racit, se pune in cupe si se orneaza cu frisca. Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat

Ciocolata de casa

Tiramisu

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa