Crema de iaurt

Se pune gelatina la inmuiat intr-o cescuta de apa rece timp de 10 minute. In acest timp se pregatesc fructele (este de preferat sa alegeti fructe care

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g iaurt
  • fructe
  • 3 pliculete gelatina
  • 2 plicuri frisca
  • zahar pudra dupa gust

Mod de preparare

Se pune gelatina la inmuiat intr-o cescuta de apa rece timp de 10 minute. In acest timp se pregatesc fructele (este de preferat sa alegeti fructe care nu sunt foarte zemoase). Se amesteca iaurtul cu fructele taiate bucatele (sau se poate folosi un mixer pentru a zdrobi fructele si a le amesteca cu iaurtul) si cu zahar pudra dupa gust. Gelatina se incalzeste la baie de aburi pentru a se omogeniza bine compozitia; daca este prea groasa se mai adauga 1-2 cescute de apa. Pentru a evita baia de aburi, gelatina se poate introduce maxim 1 minut la cuptorul cu microunde. Se pregateste frisca, conform instructiunilor de pe plic. Dupa ce s-a racit gelatina (cand este calduta) aceasta se incorporeaza usor in compozitia de iaurt, mestecand usor. La final se adauga si frisca si se amesteca usor pana la omogenizarea compozitiei.

Se da la rece.
Crema se poate pune in forme mici (sau cescute) si dupa ce s-a intarit se serveste ca atare. La fel de bine poate fi utilizata ca si crema pentru tort. In cazul acesta, se va intinde pe blat inainte sa se intareasca.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii