Crema de mere

Crema de mere este un desert simplu si gustos. Pentru a face reteta crema d emere aveti nevoie de scortisoara, oua, smantana, zahar,mere

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aproximativ 8 portii am folosit:
  • 3 mere mari (600-700 gr)
  • 30 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 50 gr de smantana
  • 2 oua (numai galbenusurile)
  • 3-4 batoane de scortisoara

Mod de preparare

O recomand ca si desert. Cei mai curajosi insa, o pot gusta ca fel intai, pe post de supa-crema. Daca lasam in ecuatie varianta desertului, atunci ar merge foarte bine ca o gustare la ora ceaiului englezesc, ori alaturi de o carte buna, in pat, in asternuturi calde, privind din cand in cand fulgii de zapada de la fereastra. Un gust care te va duce cu gandul la sarbatorile de iarna ce au trecut, combinatie fina si placuta intre gustul de mere si cel de scortisoara.

Speli merele, le cureti de coaja si le tai in bucati mari. Le pui intr-o oala cu apa cat sa le acopere (cam 1 L), impreuna cu zaharul si batoanele de scortisoara si le lasi sa fiarba pret de 15 minute. Batoanele de scortisoara se scot si se dau la o parte. Cu o spumiera, scoti merele intr-un alt vas si le faci piure cu ajutorul mixerului de legume (cel vertical) sau intr-un blender. Piureul astfel obtinut il torni la loc in oala de pe foc.

Concomitent, faina o amesteci cu putin din zeama in care au fiert merele, frecand bine sa nu ramana cocoloase, apoi adaugi untul si torni totul in oala cu mere. Acest "pas" - cel cu faina- este optional, rolul fainii fiind de a lega mai bine supa si de a o face mai consistenta. Totusi, daca nu iti place, poti sa nu o adaugi, in acest caz crema va iesi mai lichida. Se mai fierbe totul inca 10 minute.

Dupa cele 10 minute, intr-un alt castron se amesteca smantana cu galbenusurile si putin din zeama de la mere. Se toarna in oala iar aceasta se ia de pe foc.


Se serveste calda, cu putina scortisoara praf presarata deasupra, dupa plac.
Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cod in sos de zacusca

  Cea mai simpla modalitate de a da gust bun unui peste este de a -l inabusi intr-un sos de zacusca. Zacusca are legume...

Cod in sos de zacusca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca