Se ard intr-un vas 100 gr zahar. Zaharul ars se amesteca cu nucile cu o lingura inmuiata in unt. Se lasa caramelul putin pe foc, apoi se rastoarna pe
Se ard intr-un vas 100 gr zahar. Zaharul ars se amesteca cu nucile cu o lingura inmuiata in unt. Se lasa caramelul putin pe foc, apoi se rastoarna pe o farfurie uda. Cand s-a racit pralina se zdrobeste marunt. Se freaca intr-un vas, pus in bain-marie, 200 gr zahar cu 4 oua, pana se ingroasa si se inglobeaza in 250 gr unt frecat spuma. Crema obtinuta se imparte in doua. Jumatate din crema se amesteca cu nucile caramelizate si cealalta jumatate se amesteca cu 3 linguri de cacao.
Se foloseste la prajituri. Alte retete de dulciuri:
Budinca de orez cu mere
Prajitura Carpati
chec cu mere si nuci
Acesta reteta am vazut - placut la Sara & si Miki http://www.culoriledinfarfurie.ro/2013/07/muffins-cu-malai-si-carnati.html...
Muffins cu malai si carnacioriPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura