Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar, pana cand spuma incepe sa se intareasca si sa cape
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar, pana cand spuma incepe sa se intareasca si sa capete consistenta. Se adauga la sfarsit o lingurita de esenta de rom. Separat, se freaca galbenusurile cu zaharul ramas, apoi se toarna peste ele laptele, putin cate putin, amestecand permanent. Dupa ce s-a omogenizat, se pune vasul in bain-marie, deasupra altuia mai larg, cu apa clocotita. Se freaca in continuare, pana incepe sa se inchege. Atunci, se muta pe un alt vas, cu apa rece, adaugandu-se zaharul, spuma din albus si cantitatea de frisca. Se omogenizeaza si se aranjeaza in cupe, care se dau la rece pentru doua-trei ore. Cand se servesc, se orneaza deasupra cu frisca.
Alte retete dulciuri recomandate
Galuste cu prune
Papanasi fierti
Capsuni in ciocolata
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti