Crema de vanilie cu ou

Pentru crema de vanilie cu ou se pune o bucata de vanilie intr-o cratita cu laptele clocotit. Se acopera si se lasa sa stea astfel un sfert de ora, ca sa se parfumeze laptele.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 l lapte
  • 1/2 baton vanilie sau
  • 2 pachetele de zahar vanilat
  • 4 oua
  • 175 g zahar
  • 80 g faina.

Mod de preparare

Pentru crema de vanilie cu ou se pune o bucata de vanilie intr-o cratita cu laptele clocotit. Se acopera si se lasa sa stea astfel un sfert de ora, ca sa se parfumeze laptele. Se freaca bine intr-un castron ouale intregi cu zaharul si faina si se toarna laptele fierbinte, cate putin, amestecand continuu cu lingura de lemn. Se pune apoi pe masina la foc potrivit, amestecand mereu, pentru a nu se prinde crema pe fund. Cand incepe sa fiarba, se freaca repede si viguros, ca sa se desfaca toti cocolosii si se da la o parte batand inca catva timp crema cu o furculita.
Se intrebuinteaza la placinta cu crema, prajituri cu crema etc. Daca atunci cand este pe foc se observa ca crema de vanilie cu ou devine grunzuroasa, se da repede la o parte si se asaza cratita cu fundul in apa rece, adaugand si inauntru o lingura de apa rece. Se bate apoi bine cu lingura sau cu telul, pana ce dispar grunjii. Se poate inlocui vanilia cu coaja rasa de lamaie sau de portocala. Aceasta se pune la inceput in lapte, care apoi se strecoara inainte de intrebuintare.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca