In vasul in care se va face crema, se topesc patru linguri de zahar. Se misca vasul, astfel incat zaharul sa-i acopere si peretii, apoi se lasa sa se
In vasul in care se va face crema, se topesc patru linguri de zahar. Se misca vasul, astfel incat zaharul sa-i acopere si peretii, apoi se lasa sa se inchege. In acest timp, se bat ouale intregi si se pune laptele la fiert, impreuna cu restul de zahar si cu zaharul vanilat. Se toarna laptele fierbinte peste oua, amestecandu-se cu grija. Se adauga romul si scortisoara, se omogenizeaza si se pune compozitia in vasul cu zaharul caramel. Se asaza vasul intr-o tava cu apa fierbinte si se introduce la cuptor, unde se tine 40-45 de minute.
Se serveste rece, in boluri, cu stafide tinute in rom presarate deasupra.
Alte retete dulciuri recomandate
Tarta cu fructe
Galuste cu prune
Papanasi fierti
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii