Crema florentina

Se amesteca zaharul cu cacaua si galbenusurile, se toarna laptele si se pune sa fiarba, intr-un vas in baie de aburi. Se amesteca in continuu, sa nu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • o cana de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 2 cani de lapte
  • un pliculet de zahar vanilat
  • piscoturi
  • 4 linguri de lichior amaretto

Mod de preparare

Se amesteca zaharul cu cacaua si galbenusurile, se toarna laptele si se pune sa fiarba, intr-un vas in baie de aburi. Se amesteca in continuu, sa nu se lipeasca. Cand crema s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga o lingura de lichior si zaharul vanilat. Se lasa la racit.

Se inmoaie piscoturile pe jumatate in lichiorul amaretto, se asaza in cupe si se toarna crema deasupra. Se tine la frigider pana in momentul servirii.

Alte dulciuri retete recomandate

Tarta cu fructe

Galuste cu prune

Papanasi fierti

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa