Crema pentru cremsnit

Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga faina, in ploaie, si se continua operatia pana la omogenizare. Laptele se fierbe, se trage pe margi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 1 baton de vanilie
  • 60 gr faina
  • 10 galbenusuri
  • 350 gr zahar pudra

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga faina, in ploaie, si se continua operatia pana la omogenizare. Laptele se fierbe, se trage pe marginea plitei si se adauga batonul de vanilie taiat bucati mici. Se lasa sa se raceasca putin inainte de a-l turna peste crema de galbenusuri. Amestecul de crema si lapte vanilat se pune pe foc si se ingroasa, amestecand fara intrerupere. Se pune faina desfacuta in putin lapte cald, se amesteca bine si se mai fierbe 20 de minute. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se foloseste.
Alte retete de dulciuri:

Tiramisu

Papanasi fierti

Chec pufos

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Pilaf cu praz si masline

Dacă tot am trecut la colorate și de post, mai aduc o rețetă tare faină! Spor și poftă bună! 

Pilaf cu praz si masline
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise