Crema pentru cremsnit

Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga faina, in ploaie, si se continua operatia pana la omogenizare. Laptele se fierbe, se trage pe margi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 1 baton de vanilie
  • 60 gr faina
  • 10 galbenusuri
  • 350 gr zahar pudra

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga faina, in ploaie, si se continua operatia pana la omogenizare. Laptele se fierbe, se trage pe marginea plitei si se adauga batonul de vanilie taiat bucati mici. Se lasa sa se raceasca putin inainte de a-l turna peste crema de galbenusuri. Amestecul de crema si lapte vanilat se pune pe foc si se ingroasa, amestecand fara intrerupere. Se pune faina desfacuta in putin lapte cald, se amesteca bine si se mai fierbe 20 de minute. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se foloseste.
Alte retete de dulciuri:

Tiramisu

Papanasi fierti

Chec pufos

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!