Deliciu cu mascarpone si amaretti este o reteta de desert rapida si absolut delicioasa. Se prepara usor, are o textura fina si foarte aromata!
1.Bati frisca lichida cu mixerul pana devine spuma. Amesteci treptat mascarponele cu frisca,iar cand s-a omogenizat compozitia, adaugi galbenusurile si amesteci pana cand se incorporeaza.
2. Albusurile se bat spuma cu putina sare, adaugi 50g din zaharul pudra, zaharul vanilat, apoi le incorporezi in crema de mascarpone.
3. Amesteci 150ml de apa calda cu zaharul pudra ramas, si cu 50ml de lichior de migdale Disaronno. Sfarami biscuitii Amaretti in acest sirop-lasa vreo 5-6 bucati pentru decor-si incepi samontezi paharele.
4. Intr-un pahar, pui amaretti insiropati,un strat generos de crema, unul de amaretti si inca unul de crema.
Dai la rece maxim 3 ore.
Inainte sa-l servesti, il pudrezi cu cafea si ciocolata din belsug.
Sa nu uiti sa adaugi la fiecare pahar cate-un amaretti ;-)
” Galette” este termenul folosit in bucataria franceza pentru a denumi diferitele tipuri de tarte, fie ele dulci...
Desert tarta Galette cu capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.