Deliciu cu mascarpone si amaretti

Deliciu cu mascarpone si amaretti este o reteta de desert rapida si absolut delicioasa. Se prepara usor, are o textura fina si foarte aromata!

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250g mascarpone Delaco
  • 2 oua
  • 250ml frisca lichida
  • 100g zahar pudra
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 50ml lichior de migdale Disaronno
  • o punga de amaretti(200g)
  • 1 plic de cafea nescafe brasero
  • ciocolata.

Mod de preparare

1.Bati frisca lichida cu mixerul pana devine spuma. Amesteci treptat mascarponele cu frisca,iar cand s-a omogenizat compozitia, adaugi galbenusurile si amesteci pana cand se incorporeaza.

2. Albusurile se bat spuma cu putina sare, adaugi 50g din zaharul pudra, zaharul vanilat, apoi le incorporezi in crema de mascarpone.

3. Amesteci 150ml de apa calda cu zaharul pudra ramas, si cu 50ml de lichior de migdale Disaronno. Sfarami biscuitii Amaretti in acest sirop-lasa vreo 5-6 bucati pentru decor-si incepi samontezi paharele.

4. Intr-un pahar, pui amaretti insiropati,un strat generos de crema, unul de amaretti si inca unul de crema.
Dai la rece maxim 3 ore.

Inainte sa-l servesti, il pudrezi cu cafea si ciocolata din belsug.


Sa nu uiti sa adaugi la fiecare pahar cate-un amaretti ;-)

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide