Desert Amarena (nuca)

Desertul Amarena cu nuca in caramel este un desert la pahar cu crema de Nutella, aspectuos si atat de delicios incat te lingi pe degete!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g frisca dulce
  • 2 linguri Nutella
  • 250 g brinza dulce
  • ca. 2-3 linguri lichior-Amaretto
  • 2 linguri zahar
  • 50 g nuci Macadamia
  • 4 linguri de cirese Amarena (borcan)
  • foarte putin unt ptr. prajirea nucilor

Mod de preparare

Incalzim frisca lichida si topim Nutella in ea, punem peste noapte in frigider. A doua zi batem bine frisca / Nutella. Branza o amestecam cu lichiorul. Intr-o tigaie topim zaharul, adaugam numai putin unt (hai sa fie cat o juma de nuca). Amestecam putin, lasam zaharul sa prinda putina culoare, apoi adaugam nucile si amestecam.

Dupa ce nucile au mai racit putin, le tocam cu cutitul. Acum, eu am pus in cate un pahar de forma mai lunguiatza, branza, apoi o lingura de cirese, deasupra frisca. In reteta scria invers...Deasupra am aruncat, ca decor.... nucile tocate. Puteti decora si cu cirese din lichior sau frisca ... dupa bunul plac.


Pofta buna! Reteta Desert Amarena (nuca) a fost propusa de pitt4

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii