Desertul Amarena cu nuca in caramel este un desert la pahar cu crema de Nutella, aspectuos si atat de delicios incat te lingi pe degete!
Incalzim frisca lichida si topim Nutella in ea, punem peste noapte in frigider. A doua zi batem bine frisca / Nutella. Branza o amestecam cu lichiorul. Intr-o tigaie topim zaharul, adaugam numai putin unt (hai sa fie cat o juma de nuca). Amestecam putin, lasam zaharul sa prinda putina culoare, apoi adaugam nucile si amestecam.
Dupa ce nucile au mai racit putin, le tocam cu cutitul. Acum, eu am pus in cate un pahar de forma mai lunguiatza, branza, apoi o lingura de cirese, deasupra frisca. In reteta scria invers...Deasupra am aruncat, ca decor.... nucile tocate. Puteti decora si cu cirese din lichior sau frisca ... dupa bunul plac.
Pofta buna! Reteta Desert Amarena (nuca) a fost propusa de pitt4
Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceataOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj