Fructele proaspete sau congelate se aleg si se spala cu apa rece, se strivesc cu o lingura sau cu un pisalog de lemn, intr-un vas de portelan si se tr
Fructele proaspete sau congelate se aleg si se spala cu apa rece, se strivesc cu o lingura sau cu un pisalog de lemn, intr-un vas de portelan si se trec printr-o sita de par. Peste fructele stoarse se toarna 2 pahare de apa fierbinte, se pun la foc sa dea un clocot si se strecoara. In zeama obtinuta se pune zahar si gelatina dizolvata. Siropul se tine la foc amestecind mereu, pina incepe sa fiarba. Cind siropul s-a racit se adauga piureul de fructe si se bate cu telul pina cind compozitia devine spumoasa. Imediat ce aceasta compozitie s-a ingrosat putin, se toarna repede in forme sau farfurioare adinci si se pune la rece. Jeleul se poate pregati si in alt mod: intr-un vas de pamint sau de portelan se pun 1 pahar de fructe proaspete si spalate, 1 pahar de zahar si 1 sau 2 albusuri; toate acestea se bat pina se face o spuma deasa.
Am pregatit o mini rulada cu zmeura, dulce-acrisoara. Se pregateste repede si se mananca la fel de repede.
Desert mini rulada cu zmeuraGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa