Lemon curd (crema de lamaie)

Lemon curd, sau crema de lamaie, este o crema rafinata si delicata, ce poate fi consumata ca atare pe paine, sau la diferite retete de prajituri si deserturi.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • coaja de la 4 lamai
  • sucul de la 4 lamai
  • 4 oua mari
  • 320g zahar pudra
  • 200g unt
  • 40g amidon

Mod de preparare

Crema de lamaie se prepara incredibil de usor si are nenumarate intrebuintari. In plus poti sa o pastrezi la frigider.

Bate bine ouale si adauga restul ingredientelor, mai putin untul. Pune vasul la aburi si adauga si untul amestecand usor pana cand s-a topit impreuna cu zaharul. Mai amesteca pana cand obtii consistenta dorita la crema, mai tare daca doresti sa o folosesti pentru prajituri sau intinsa pe paine, mai lichida daca doresti sa o folosesti ca si topping.

Pune crema in borcane individuale sterilizate, las-o sa se raceasca dupa care pune-o la frigider.


Lemon curd (crema de lamaie) se serveste pe paine ca si gem sau la diferite retete de prajituri.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Flatbread cu branzeturi si rosii

Adică o pâine plată, cu roșii și brânzeturi, un fel de pizza Margherita! ;) Deja am preparat-o a doua oară,...

Flatbread cu branzeturi si rosii
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca