Intr-un vas, se dizolva zaharul in apa si se face un sirop, care se fierbe pana se ingroasa. Se adauga zeama de la 3 portocale si coaja de la 2 portoc
Intr-un vas, se dizolva zaharul in apa si se face un sirop, care se fierbe pana se ingroasa. Se adauga zeama de la 3 portocale si coaja de la 2 portocale. Se acopera vasul si se lasa sa se infuzeze 30 de minute. Se pun intr-o craticioara, in bain-marie, galbenusurile amestecate cu 2 linguri de apa rece. Se bat ouale cu telul, se amesteca cu siropul de portocale racit si strecurat. Se bate totul cu telul, pana se leaga bine compozitia. Se incorporeaza 300 gr frisca. Se varsa aceasta compozitie in forma si se pune in congelator la inghetat. Inainte de a servi, se scufunda forma in apa calda si se rastoarna inghetata.
Se serveste cu restul de frisca.
Alte retete de dulciuri:
Inghetata de ciocolata su piscoturi de sampanie
Ciocolata de casa
Papanasi fierti
Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti