Piersici cu fragi si spuma de portocale

Se pune vinul la fiert intr-o cratita cu 120 gr. zahar, vanilia, feliile de portocala si cele de lamiie. Cind incepe sa clocoteasca se adauga piersici

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 sticla vin alb sec
  • 140 gr. zahar
  • 1/2 baton de vanilie
  • 4 feliute de portocala (cu coaja)
  • 4 feliute de lamiie (cu coaja)
  • 4 piersici mari
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 linguri de frisca batuta
  • 1 lingura de lichior de portocale (mandarine)
  • 80 gr. fragi (capsuni)
  • 1 lingura zeama de lamiie

Mod de preparare

Se pune vinul la fiert intr-o cratita cu 120 gr. zahar, vanilia, feliile de portocala si cele de lamiie. Cind incepe sa clocoteasca se adauga piersicile, se readuce in clocot, se acopera pe trei sferturi si se fierbe incet 4-5 min. Se da la o parte si se lasa sa se raceasca piersicile in sos. Se rezerva siropul si se pun piersicile la rece.


Intr-o craticioara se aduce in clocot siropul de la oparitul piersicilor. Se scade focul si se lasa sa scada cam pina ramin 100 ml. In acest timp, se pun galbenusurile in mixer. Cind siropul a scazut cit trebuie, se da drumul la mixer la maxim si se varsa incet peste galbenusuri siropul clocotit. Se bate pina se raceste. Se adauga lichiorul si, foarte delicat, frisca batuta. Se acopera spuma astfel obtinuta si se da la rece.


Se dizolva 20 g zahar in zeama de lamiie. S toarna peste fragi (capsuni) se acopera si se da la rece 1h.


Se scurg piersicile bine, se jupoaie, se taie in patru si se inlatura delicat simburele.

Se iau 4 cupe, se pun patru sferturi de piersica in fiecare cupa, se acopera cu cantitati egale de spuma.
Se presara cu fragi (capsuni) si se serveste

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa