Piure de castane

Taie castanele, pune-le in apa rece si fierbe-le 10 minute dupa ce au inceput sa fiarba. Fierbe laptele impreuna cu zaharul, batonul de vanilie cresta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane): ½ kg castane
  • ½ l lapte
  • 50 g zahar
  • ½ baton de vanilie
  • sare
  • 50 ml rom
  • 400 ml frisca
  • 1 pachet (20 g) zahar vanilat
  • 4 cirese glasate

Mod de preparare

Taie castanele, pune-le in apa rece si fierbe-le 10 minute dupa ce au inceput sa fiarba. Fierbe laptele impreuna cu zaharul, batonul de vanilie crestat si putina sare. Decojeste castanele cat sunt inca calde, pune-le in lapte si fierbe-le aproximativ 40 de minute. Scoate batonul de vanilie, sfarama castanele si adauga romul. Poti adauga putin lapte sau putina frisca daca e nevoie. Pastreaza-l rece pana la servire. Bate frisca impreuna cu zaharul vanilat si pune-o intr-un sprit stelat. Aseaza in mijlocul unei farfurii mari, sau a 4 farfurii mici, un munte din 2/3 de pasta de castane, pe coasta muntelui formeaza ”ghetari” din frisca, iar pe varful muntelui ”zapada” din frisca. Presara cu castanele sfaramate ce au mai ramas si decoreaza cu cirege glasate. Sugestie: Pasta de castane se poate pastra chiar si un an la congelator, este bine sa pregatesti cat mai mult deodata. Daca le fierbi in lapte fara zahar, le poti folosi chiar si pentru umperea unor carnuri.
Alte prajituri recomandate:

Prajitura cu crema

Tiramisu

Diplomat

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale in dovleac

Prima oara cand am vazut reteta asta a fost la cei de la Crama Haiducilor. Mi-a placut ideea tare mult si am zis ca este o...

Sarmale in dovleac
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa