Racoritoare de caise

Punem la fiert 7 dl de lapte, intre timp amestecam galbenusurile cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si laptele ramas, amestecam si il turnam in laptel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1l lapte
  • 3 galbenusuri
  • 10 dkg zahar
  • Putina sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5-6 bucati de caise
  • Frisca

Mod de preparare

Punem la fiert 7 dl de lapte, intre timp amestecam galbenusurile cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si laptele ramas, amestecam si il turnam in laptele fierbinte, amestecand continuu fierbem cateva minute. Il luam de pe foc si adaugam caisele taiete bucati, acoperim si asteptam sa se raceasca. Servim cu frisca.
Alte retete recomandate

Socata

Sirop de coacaze

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...