Racoritoare de caise

Punem la fiert 7 dl de lapte, intre timp amestecam galbenusurile cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si laptele ramas, amestecam si il turnam in laptel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1l lapte
  • 3 galbenusuri
  • 10 dkg zahar
  • Putina sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5-6 bucati de caise
  • Frisca

Mod de preparare

Punem la fiert 7 dl de lapte, intre timp amestecam galbenusurile cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si laptele ramas, amestecam si il turnam in laptele fierbinte, amestecand continuu fierbem cateva minute. Il luam de pe foc si adaugam caisele taiete bucati, acoperim si asteptam sa se raceasca. Servim cu frisca.
Alte retete recomandate

Socata

Sirop de coacaze

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Cartofi la cuptor

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu ciocolata si portocala

Mai am eu vreo cateva combinatii reusite cu deserturi care contin ciocolata si portocala si toate imi plac, asa ca, m-am...

Prajitura cu ciocolata si portocala
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni