Sarlota de vanilie

O reteta delicioasa si usor de realizat este cea de sarlota de vanilie. Pentru a o realiza, aveti nevoie de lapte, gelatina, baton de vanilie, zahar, galbenusuri.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g zahar.
  • 6 galbenusuri.
  • 1
  • 5 kg lapte
  • 1/2 baton vanilie
  • 8 foi gelatina.

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu vanilia. In acest timp se freaca galbenusurile cu zaharul. Cand laptele este fiert, se trage la marginea aragazului si se toarna treptat galbenusurile amestecand mereu pana cand se ingroasa. Se da Ia o parte. Se dizolva gelatina in 4—5 linguri de apa fierbinte si se amesteca cu compozitia calduta. Se toarna in forma si se pune la gheata. Inainte de a servi, se introduce forma intr-un vas cu apa fierbinte (numai pentru o clipa) si se rastoarna pe farfurie.


Poate fi servita cu frisca.

Alte retete recomandate:

Ciocolata de casa

Tiramisu

Chec pufos

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...