Serbet de capsune

Se paseaza cu mixerul capsunele spalate si curatate de codite. Se scurge piureul prin sita si se pastreaza 200 ml zeama de capsuni. Se pune in cratit

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 2 kg capsune
  • 5 l apa

Mod de preparare

Se paseaza cu mixerul capsunele spalate si curatate de codite. Se scurge piureul prin sita si se pastreaza 200 ml zeama de capsuni. Se pune in cratita pentru dulceata zeama de capsune impreuna cu zaharul si 100 ml de apa. Se tine cratita pe foc mic, pana se topeste zaharul, se ia spuma si se continua fierberea pana se leaga siropul. Se incearca punand cateva picaturi in apa rece. Daca picaturile nu se dizolva imediat, siropul este gata. Se acopera cratita cu o carpa uda si se lasa sa se racoreasca. Siropul caldut se freaca, intr-un singur sens, cu facaletul, pana isi schimba culoarea si consistenta, devenind fainos. Se pune zeama de lamaie si se amesteca pana obtinem o compozitie ca un aluat tare. Se pune in borcane cu lingura. Se face la fel serbetul de fragi, de zmeura etc.


Se serveste rece.

Alte retete recomandate:

Desert cu cocos si capsuni

Crema de mere si gutui

Spuma de zmeura

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!