Terina cu fructe

Foile de gelatina se rup in bucati mici si se pun la inmuiat cu apa. Se toarna zeama de la lamaie peste zmeura si zahar si se pune cratita pe foc, sa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru stratul de jeleu:
  • 300 g zmeura
  • 150 g zahar
  • 3 foi de gelatina
  • zeama de la o lamaie
  • Pentru crema de branza:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g crème fraiche (din care am facut frisca)
  • 150 g iaurt cu 3.8% grasime
  • 60 + 40 g zahar
  • 3 foi de gelatina
  • Pentru sos:
  • 200 g zmeura
  • 100 g zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Foile de gelatina se rup in bucati mici si se pun la inmuiat cu apa. Se toarna zeama de la lamaie peste zmeura si zahar si se pune cratita pe foc, sa se topeasca zaharul. Apoi se mai lasa putin sa dea in clocot si se da cratita deoparte. Dupa ce foile de gelatina s-au inmuiat se pun peste fiertura din zmeura si se amesteca totul pana se incorporeza gelatina. Se lasa cratita deoparte pana se raceste putin compozitia.

Pentru crema de branza se foloseste din nou putina gelatina inmuiata in apa. Intr-o cratita se pune mascarpone, iaurt si 60 g zahar. Se amesteca crema de mascarpone si apoi se tine cratita pe foc, pana clocoteste, moment in care se adauga gelatina inmuiata. Cand s-a racit crema de branza, se bate crème fraiche cu 40 g zahar, pana se obtine frisca. Dupa ce s-a intarit frisca si s-a racit crema, se amesteca.

Jeleul de zmeura, dupa ce a ajuns la temperatura camerei, se pune la rece sa se inchege. Abia dupa ce s-a intarit putin se rastoarna intr-o tava in forma de inima, cu pereti detasabili. Cine foloseste un vas de jena, ori vreo alta forma, dar fara pereti detasabili, sare peste partea cu tinutul la frigider - pune jeleul ajuns la temperatura camerei in tava si apoi o da la frigider, pentru o ora-doua, cat sa se intareasca bine jeleul.

Dupa ce se amesteca crema de mascarpone cu frisca, se toarna peste jeleu si se pune tava iarasi la frigider, pana se intareste si crema de branza. Se pune tava pentru cateva secunde in apa calda, ca sa se inmoaie putin jeleul si sa se desprinda mai usor de pe forma, apoi se rastoarna.

Pentru sos se pune cratita cu zmeura, zahar si zeama de lamaie pe foc si se lasa sa dea un clocot. Se rastoarna apoi compozitia intr-o strecuratoare, pentru indepartarea semintelor.

Dupa ce s-a racit totul se serveste cate o felie cu sosul de fructe.

Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi pe lemne

Sarmalele de fata sunt facute dupa o tehnologie veche. Dupa parerea mea sunt cele mai bune sarmale preparate astfel. Din...

Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi pe lemne
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii