Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete de prajituri, sau servita ca atare cu piscoturi sau fructe proaspete cum ar fi zmeura.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 4lg zahar
  • 8lg vin marsala

Mod de preparare

Zabaione este o crema italieneasca foarte buna, ce poate fi folosita cu succes la diferite retete de prajituri cu crema. Ca si pentru orice crema pe baza de galbenus, in primul rand se freaca bine galbenusurile cu zaharul pana cand se fac spumoase si se deschid la culoare. Apoi se pune pe baie de aburi, se adauga vinul putin cate putin, amestecand incontinuu. Crema va fi gata dupa aproximativ 15 minute, cand incepe sa se ingroase.


Crema zabaione poate fi consumata ca atare calda sau rece, cu biscuiti sau inghetata.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide