Fursecuri cu forma de catelusi

Fursecuri cu forma de catelusi si cateluse vor deveni de la prima proba, fursecurile tale preferate. Reteta de frusecuri este simpla, copiii pot participa la ea, iar rezultatul este delicios.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 420g faina
  • 200g margarina
  • 150g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de smantana
  • 20g cacao
  • o fiola esenta de vanilie.

Mod de preparare

Fursecuri cu forma de catelusi de prepara astfel; punem intr-un bol margarina moale si o frecam cu zaharul pana se topeste. Adaugam in compozitie smantana, galbenusuri, vanilie, apoi amestecam. Impartim compozitia pentru fursecuri in doua: intr-una pune 200 g faina si 20 g cacao. In cealalta punem 220 g faina.

Framantam si facem un aluat din care rupem doua bine. Le punem la rece pentru o ora.  Prima data am intins foaia alba si am decupat inimioare...stai, mami, sa apas "imina"...uite cate inimioare am decupaat...
apoi la fel am procedat si cu foaia neagra...intre timp mi-a facut tati din doua coli de hartie, o boneta de bucatar.  O parte din inimioare se taie pe jumatate, formand astfel urechile catelusului, care se ataseaza la o inimioara de culoare opusa. Apasam usor. Modelam bilute mici de aluat negru si alb pentru a forma ochii si gura catelului. Mami a facut si papioane pentru catelusi si fundite pentru cateluse.
Se pun fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc mediu pana cand aluatul galben se rumeneste usor.


Fursecurile catelusi se servesc cu drag.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Aceasta rulada este grozava, atat calda cat si rece! Am servit din ea fie cu un pahar de iaurt, fie faceam repede o salata...

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca