Churros

Churros nu sunt altceva decat versiunea spaniola a gogosilor, dar care nu seamana la forma cu traditionalele gogosi pe care le cunoastem. Sunt lungi, se consuma mai ales la festivaluri, pudrate cu zahar.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 240g apa (o cana)
  • 140g faina (tot o cana)
  • un varf de sare
  • 1/2lingurita praf de copt
  • 1lg zahar
  • ulei pt prajit
  • zahar pudra

Mod de preparare

Ingredientele pentru aceasta reteta de churros sunt pentru 3 persoane, fiecareia revenindu-i 3-4 bucati din delicioasele gogosi spaniole. Daca doriti sa faceti mai multe, va sugerez sa respectati aceleasi cantitati din aceasta reteta, dar facute pe rand, ca sa fie mereu calde atunci cand sunt servite, deoarece churros sunt cele mai gustoase calde.

Intr-o craticioara pune cana de apa impreuna cu o lingura de ulei, sare si lingura de zahar si amesteca bine. Adu pana la punctul de fierbere. In timp ce apa fierbe, cu aceeasi masura folosita pentru apa, masoara cantitatea de faina - cantitatile de apa si faina sunt 1:1. Adauga praful de copt in faina, si amesteca-le impreuna intr-un bol.

Odata ce apa fierbe, ia craticioara de pe foc, iar intr-o tigaie pune ulei cat sa-i acopere fundul iar churros sa pluteasca atunci cand ii prajesti (ca pt gogosi).

Incet, toarna apa fierbinte tot cate putin in amestecul de faina, amestecand incontinuu cu o furculita, pana cand aluatul este fin, fara cocoloase. Ca si consistenta aluatul nu trebuie sa fie tare, ci mai degraba ca o pasta fina, lipicioasa.

Baga aluatul astfel obtinut in masina pt biscuiti spritati sau intr-un posh, si formeaza baghete lungi direct in tigaia cu ulei incins. Prajeste-i pana cand devin aurii, dupa care lasa-i sa se scurga de ulei.

 

 

 


 


Churros se servesc calzi si pudrati cu zahar, dupa ce au fost prajiti poti sa ii tai in diferite lungimi, sau sa ii lasi cat mai lungi, copiii se vor distra mancandu-i.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Bomboane de ciocolata

Cui nu ii plac bomboanele de ciocolata? Cu aceasta reteta puteti sa va faceti singuri bomboanele de ciocolata, cu ce fel de...

Bomboane de ciocolata
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos