Gogosele cu cascaval

Laptele se pune la fiert impreuna cu doua linguri cu unt si se lasa sa dea in clocot. Se toarna apoi treptat faina si se amesteca repede ca sa se inc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr faina
  • 200 gr cascaval ras
  • 1 ceasca mare lapte
  • 3 oua
  • 100 gr unt
  • 500 gr mazare verde
  • sare

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert impreuna cu doua linguri cu unt si se lasa sa dea in clocot. Se toarna apoi treptat faina si se amesteca repede ca sa se incorporeze bine. Se adauga cascaval ras si se amesteca pe foc pana ce aluatul se desprinde de peretii vasului. Se adauga cate un ou si se amesteca bine, dupa fiecare. Se ia un vas si se pune apa la fiert. Cand incepe sa dea in clocot se introduce cate o lingurita din aluat si se lasa la fiert. Dupa ce s-au fiert gogoselele, se scot cu lingura cu gauri, se lasa la scurs si se stropesc cu unt fierbinte.


Se servesc cu sote de mazare, fasole verde sau morcovi.

Alte retete:

Galuste cu prune Gogosi pufoase Placinta de dovleac

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de pui cu galuste din faina de mei

Este idel pentru bebelusi si copii si inlocuieste cu succes faina de grau! De aceea eu folosesc faina de mei pentru a ii...

Supa de pui cu galuste din faina de mei
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii