Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu praful de copt. Se adauga zaharul, romul,ouale,sarea si untul cubulete si se framanta cu mixerul pana
Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu praful de copt.
Se adauga zaharul, romul,ouale,sarea si untul cubulete si se framanta cu mixerul pana devine un aluat omogen.
Intre timp se pune uleiul la incalzit.
Pe plaseta tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat groasa de cca 1 cm si se taie dupa preferinta(eu am facut patratele).
Se prajesc in uleiul incins pana se rumenesc si se lasa sa se scurga bine pe prosoape de hartie.
Gogoselele se tavalesc prin zahar pudra si se servesc cat sunt caldute.
Pofta buna!
Reteta Gogosele cu rom a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro
Alte retete de gogosi aici:
Gogosi Marbella ,
Gogosi carnaval ,
Gogosi cu susan si miere .
O prajitura fina si aromata cu stafide inmuiate in coniac, care aduce putin cu pasca fara aluat.
Desert prajitura cu ricotta si smochineDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPlacintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect