Gogosile aromate fac parte din retetele de gogosi foarte simple. Aceste gogosi se fac din: faina, oua, zahar.
Gogosile simple si aromate sunt cele mai bune dulciuri care se pot combina cu diferite dulceturi. Dizolvam drojdia in 50 ml lapte si turnam peste faina. Adaugam esentele, zaharul, ouale, sare si framantam. Treptat se adauga laptele cald. Lasam aluatul la crescut timp de o ora, intr-un loc cald. Intindem o foaie de 5 mm grosime si se taie gogosi rotunde cu ajutorul unui pahar. Daca nu este suficient de crescut aluatul mai putem lasa gogosile pe blatul de lucru pana cresc. Prajim gogosile in ulei incins si se presara cu zahar pudra.
Gogosile aromate se servesc pe un platou, ornat cu frunze de menta si cu frisca, inghetata sau dulceata.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii