Gogosi aromate

Gogosile aromate fac parte din retetele de gogosi foarte simple. Aceste gogosi se fac din: faina, oua, zahar.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  •  
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta portocale
  • 1 cub drojdie
  • 100 g zahar pudra
  • ulei

Mod de preparare

Gogosile simple si aromate sunt cele mai bune dulciuri care se pot combina cu diferite dulceturi. Dizolvam drojdia in 50 ml lapte si turnam peste faina. Adaugam esentele, zaharul, ouale, sare si framantam. Treptat se adauga laptele cald. Lasam aluatul la crescut timp de o ora, intr-un loc cald. Intindem o foaie de 5 mm grosime si se taie gogosi rotunde cu ajutorul unui pahar. Daca nu este suficient de crescut aluatul mai putem lasa gogosile pe blatul de lucru pana cresc. Prajim gogosile in ulei incins si se presara cu zahar pudra.


Gogosile aromate se servesc pe un platou, ornat cu frunze de menta si cu frisca, inghetata sau dulceata.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu mac si portocale

Un tort foarte bun, aromat si gustos. :x Pentru blat m-am inspirat de la Laura Sava.

Tort cu mac si portocale
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca