Gogosi carnaval

1. Aluatul Dizolvam drojdia in 50 ml apa calduta si amestecam pana se dizolva. Cernem 60 g faina si turnam in mijloc amestecul de apa si drojdie. F

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 420 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 70 g zahar
  • 1 vf cutit sare
  • 80 g unt bucatele
  • 2 oua si 2 galbenusuri
  • vanilie
  • Crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 2 lg pline de zahar
  • 25 g faina
  • 250 ml lapte
  • Crema de cacao:
  • 1 ou
  • 3 lg zahar
  • 1 lg cacao
  • 25 g faina
  • 250 ml lapte

Mod de preparare

1. Aluatul

Dizolvam drojdia in 50 ml apa calduta si amestecam pana se dizolva.

Cernem 60 g faina si turnam in mijloc amestecul de apa si drojdie.

Framantam putin, formam o sfera, crestam la suprafata in forma de X si scufundam intr-un bol cu apa calduta; lasam sa creasca.

Cernem 360 g faina, adaugam in centru 70 g zahar, 1 vf. de cutit de sare, vanilia, 80 g unt cubulete, 2 oua si 2 galbenusuri.

Framantam bine.

Adaugam amestecul cu drojdie zvantat bine si framantam pana obtinem un aluat moale, care nu se lipeste.

Formam o sfera si lasam la crescut, acoperit, (intr-un castron in care am pres arat faina), pana isi dubleaza volumul.

Framantam putin, formam un sul, ajutandu-ne cu faina daca e nevoie si taiem bucati de 50-60 g fiecare. Formam sfere si le lasam la crescut pe un prosop presarat cu faina, acoperite cu alt prosop umed, pentru jumatate de ora.

Prajim pe ambele parti in ulei suficient sau le coacem in cuptor.

Sunt foarte fine, se topesc in gura!

Se pot umple cu crema sau gem. Eu le-am umplut cu crema de vanilie.

2. Crema de vanilie

Am frecat galbenusurile cu zaharul, am adaugat faina si am diluat cu lapte.

Am pus pe foc mic pana se ingroasa, amestecand mereu.

3. Crema de cacao

Se bate bine oul cu zaharul, se adauga faina cernuta impreuna cu cacaua, diluam cu lapte si se pune pe foc mic pana se ingroasa; amestecam sa nu se prinda.

Crema am pus-o dupa ce le-am copt/prajit.

Am folosit un posh cu varf pentru umplut, e mai lung decat cele obisnuite.
Pofta buna!

Reteta Gogosi carnaval a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro

Alte retete de gogosi: Gogosi Marbella

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Fetele mele sunt fan supa-cremă, motiv pentru care fac destul de des acest tip de supă, în diferite combinații (cu...

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca