Gogosi cu susan si miere

Gogosii cu susan si miere sunt un desert specific tarilor mediteraneene, unde susanul si mierea sunt doua ingrediente foarte frecvent utilizate. Se a

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 80 ml apa
  • 110g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 145 g seminte de susan prajite
  • 185 g faina
  • 60ml ulei
  • 2 linguri otet
  • 1 galbenus
  • 50g unt
  • 500ml miere

Mod de preparare

Gogosii cu susan si miere sunt un desert specific tarilor mediteraneene, unde susanul si mierea sunt doua ingrediente foarte frecvent utilizate. Se amesteca drojdia cu zaharul si cu cei 80 ml de apa fierbinte,

se acopera si se lasa la loc cald pentru 10 minute. Separat se amesteca 110g faina, cu sarea si amestecul de drojdie. Rezulta un aluat lipicios care se lasa acoperit 1ora si 1/2 pana isi dubleaza volumul. Intre timp se prajesc in cuptor semintele de susan si cand s-au racit 110 g se transforma in pulbere cu ajutorul rasnitei de cafea si se amesteca cu 185g faina, uleiul, otetul, galbenusul si untul topit si racit un pic. Aluatul rezultat se amesteca cu aluatul ce-a stat la dospit si se lucreaza bine pana devine un aluat elastic. Se formeaza bile din aluat carora li se da forma de snururi ce se impletesc doua cate doua formand o treccina (adica impletitura). Gogosile astfel formate se pun intr-o tava, se acopera si se mai lasa la dospit inca 30 minute, apoi se prajesc in ulei fierbinte pe ambele parti pana capata o culoare auriu-maronie.

Se scot pe hartie absorbanta.


Mierea am incalzit-o pe aburi si cand gogosile s-au mai racit un pic le-am "inecat" in miere pe o parte si pe alte vreo 2 minute dupa care le-am presarat cu susan prajit. Reteta Gogosi cu susan si miere a fost propusa de dora_m. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Fetele mele sunt fan supa-cremă, motiv pentru care fac destul de des acest tip de supă, în diferite combinații (cu...

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca