Gogosi dulci din cartofi

Se fierb cartofii cu o zi inainte, in coaja, se curata si se trec prin masina de tocat. Se framinta bine cu sarea, oul, uleiul, zaharul vanilat si fai

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. cartofi fierti
  • sare
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura ulei
  • 20 gr. drojdie
  • 1 lingura lapte
  • cca. 250 gr. faina
  • ulei pentru prajit
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Se fierb cartofii cu o zi inainte, in coaja, se curata si se trec prin masina de tocat. Se framinta bine cu sarea, oul, uleiul, zaharul vanilat si faina. Se dizolva drojdia in laptele indulcit, se amesteca cu o lingura de faina si se lasa sa creasca, se amesteca cu aluatul de cartofi, se framinta, se face o coca potrivit de tare si se lasa sa creasca o ora. Se intinde pe masa de aluat unsa cu ulei (cu sucitorul uns cu ulei) o foaie groasa de un deget. Se taie forme rotunde cu paharul, se prajeste in mult ulei incins bine. Se rumenesc pe ambele parti. Se scurg de ulei pe o sita si se presara cu zahar vanilat.
Se servesc imediat

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare a la grec

Am ajuns la concluzia ca curiozitatea este cea care ma impinge sa fac tot felul de incercari si experimente culinare. De data...

Ciorba de perisoare a la grec
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca