Gogosi Strasbourg

Gogosile sunt desertul copilariei mele, pufoase, cu diferite umpluturi, pur si simplu n-ai cum sa le rezisti.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 500 grame faina
  • 20 grame drojdie
  • 4-5 linguri zahar
  • 100 grame unt moale
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml lapte caldut
  • arome
  • Pentru bezea: 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • umplutura (eu am folosit gem cu nuca
  • dulceata visine
  • rahat si nutella).

Mod de preparare

1. Drojdia o dizolvam cu o lingurita de zahar si un pic de lapte cald. Adaugam si un pic de faina. Lasam la crescut. 2. Intre timp mixam bine untul cu zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand. Arome, ce aveti, si un praf de sare. 3. Peste faina punem drojdia si untul mixat cu ouale. Framantam adaugand laptele caldut treptat. Va rezulta un aluat elastic si moale. Acoperim, lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. 4. Intre timp am macinat nuci si alune. Am batut bine albusurile cu zaharul si nucile,alunele. 5. Dupa ce a crescut aluatul, il facem sul pe masa de lucru.Taiem bucatele egale,depinde cat de mari vreti gogosile. Formam discuri si le umplem cu ce vrem. Le lipim bine in partea superioara. Le asezam in tava pe hartie de copt lasand distanta intre ele. Le mai lasam 30 de minute la crescut. Dupa care turnam peste ele bezeaua preparata, nivelam si dam la cuptor. Eu am folosit static 180 grade.


Pofta buna! Reteta Gogosi Strasbourg a fost propusa de EATALY pe forum culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii

Daca as fi vazut mai intai pozele as fi zis ca este o reteta destul de complexa si nu m-as fi bagat, dar s-a dovedit a fi...

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii